קינואה ערכים תזונתיים
Chenopodium quinoa קינואה היא למעשה זרע של צמח. במדע הוא נקרא קינואה נחשבת למזון על מהסיבה שהיא מכילה חומרים מזינים ברמות גבוהות יותר מרב הדגנים וזה מה שמבדיל אותה מרוב המאכלים שנמצאים תחת הקטגוריה דגנים. בואו נלמד עוד על יתרונות של דגן הקינואה והערכים התזונתיים שהוא מייצג.
לקינואה יש מרקם פריך וטעם אגוזי. היא גם נטולת גלוטן, אז כל מי שרגיש לגלוטן יכול לצרוך אותה. מראה זרע הקינואה הוא שטוח. בדרך כלל מבשלים אותו או מוסיפים אותו לסלטים. בנוסף ניתן לטחון, להנביט או להקפיץ את הזרעים בשמן.
בשנת 2013 האו”ם הכריז על “השנה הבינלאומית לקינואה”
ואף על פי שקינואה מבחינה טכנית היא לא דגנים, היא עדיין נחשבת לסוג של דגן מלא והיא תחליף נהדר לפחמימות מעובדות ומעודנות כמו אורז לבן ופסטה
קינואה ערכים תזונתיים
קינואה מבושלת מורכבת מ -71.6% מים, 21.3% פחמימות, 4.4% חלבון ו- 1.92% שומן
כוס אחת (185 גרם) של קינואה מבושלת מכילה 222 קלוריות. עובדות התזונה של 3.5 גרם (100 גרם) קינואה מבושלת הן מקור
- קלוריות: 120
- מים: 72%
- חלבון: 4.4 גרם
- פחמימות: 21.3 גרם
- סוכר: 0.9 גרם
- סיבים: 2.8 גרם
- שומן: 1.9 גרם
ערך תזונתי פחמימות
פחמימות מהוות 21% מהקינואה המבושלת, שמשווה לשעורה ואורז.
כ -83% מהפחמימות הן עמילנים. השאר מורכב בעיקר מסיבים, כמו גם מכמות קטנה של סוכרים (4%), כמו מלטוז, גלקטוז, ריבוז מקור.
ערך תזונתי חלבון
חומצות אמינו הן אבני הבניין של החלבונים, והחלבונים הם אבני הבניין של כל הרקמות בגופך.חומצות אמינו מסוימות נחשבות חיוניות, מכיוון שגופך אינו מסוגל לייצר אותן, ולכן יש צורך לרכוש אותן מהתזונה שלך.
קינואה מספקת 16% חלבון, שהוא גבוה יותר מרוב דגני הדגנים, כגון שעורה, אורז ותירס.
קינואה נחשבת כמקור חלבון שלם, כלומר היא מספקת את כל תשע חומצות האמינו החיוניות (מקור) קינואה מבושלת מהווה מקור טוב יחסית לסיבים
מאכלים עם חלבונים שטובים לגוף אחרי אימון כושר
מקור הקינואה
באזור הרי האנדים שבדרום אמריקה, שם שימשה מקור מזון עיקרי לתושבי האיזור. מקור השם קינואה מגיע משפת הקצ’ואה, והשם המקובל נבע מההגייה הספרדית של השם המקורי קִינְוָּה . הקינואה גדל בתנאי סביבה קשים, ולכן מסוגל לגדול בקלות גם בהרי האנדים עד גובה של 4,000 מטרים מעל פני הים