לחם טחינה הוא לחם טעים ומזין וקל להכנה. יש לו טעם ייחודי שהוא אגוזי, מתוק ואדמתי, וניתן להשתמש בו להכנת כריכים, טוסטים, או אפילו כתוספת לצד מרק / סלט. לחם זה עשוי מטחינה, משחה העשויה משומשום, בשילוב עם מרכיבים נוספים ליצירת כיכר.
לחם טחינה מתכון דיאטטי
הצעד הראשון להכנת לחם טחינה הוא איסוף החומרים. תזדקקי :
- כוס (חד פעמית) של טחינה גולמית
- 2 כפות סילאן
- 4 ביצים
- סודה לשתייה
- 2/1 כפית מלח
- 2/1 כוס גרעיני חמנייה
- 2.5 כפות שומשום
לאחר שכל המרכיבים מוכנים, חממו מראש את התנור ל-180 מעלות צלזיוס. בקערה גדולה מערבבים יחד את כל המרכיבים עד שהכל מתאחד.
לאחר מכן, משמנים קלות תבנית אפייה עגולה. יוצקים את בלילת לחם הטחינה לתבנית ומפזרים אותה בצורה אחידה. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ואופים 25-30 דקות. הלחם צריך להיות חום זהוב וקיסם הננעץ למרכזו אמור לצאת נקי.
לאחר האפייה של לחם הטחינה, מוציאים אותו מהתנור ונותנים לו להתקרר 10 דקות לפני שפורסים אותו. ניתן להגיש לחם טחינה חם או קר, וניתן להוסיף עליו חמאה, גבינה, ריבה או תוספות אחרות.
לחם טחינה טבעוני
תוכלו למצוא מתכונים שונים ברחבי האינטרנט להכנת לחם טחינה טבעוני, אצרף פה כמה מומלצים:
לחם טחינה טבעוני – אתר 1
לחם טחינה טבעוני ללא גלוטן – אתר 2
הכנה של לחם טחינה היא דרך טעימה ומזינה ליהנות מלחם מהיר חם וטעים. קל להכנה וניתן ליהנות ממנו כחטיף או כתוספת. לחם טחינה הוא דרך מצוינת להכניס כמה רכיבים תזונתיים נוספים והוא אופציה נהדרת עבור אלה שאוכלים בדיאטה טבעונית או נטולת גלוטן.